Van ZZP’er naar ‘Dynaworker’

(door Gerard van Lier en Wessel van Alphen)

In onze teamdag, deelde Wessel van Alphen, Corporate Ambassador van de Staffing Groep (waaronder IT-Stafffing), zijn visie met ons over een nieuwe manier om dynamisch professionals in te kunnen zetten. Staffing is volgens Wessel meer dan detacheren. “Staffing is een oplossing voor dat fenomeen dat bedrijven zo mooi maakt en dat het bedrijfsleven zo kenmerkt: bedrijvigheid”.

Als projectondersteuner werkt The PMO Company al jaren met een geïntegreerd team van professionele medewerkers en Zelfstandige Professionals. Hiermee biedt The PMO Company opdrachtgevers een mogelijkheid om op flexibele wijze personeel in te zetten, waarbij kennis van de organisatie niet direct verloren gaat wanneer die hulp even niet meer nodig is. Deze blijft immers beschikbaar in het team van The PMO Company.

Wessel van Alphen: “Soms is er meer werk, soms is er minder werk, soms is er ander werk en soms is er geen werk. Deze dynamiek maakt de arbeidsmarkt bijzonder, werken uitdagend en geeft kansen. Kansen voor de mens en kansen voor de economie. Een goed doordacht systeem om deze dynamiek positief aan te wenden, te benutten en te faciliteren leidt tot ieders voordeel.”

Volgens van Alphen is de term flexwerker volkomen misplaatst. Rubber is flexibel, uittrekbaar en in alle vormen buigbaar, maar uiteindelijk breekt het toch. Een mens is niet flexibel, tenzij je een slangenmens bent en je jezelf in allerlei bochten kunt wringen. Maar volgens hem is een mens wel dynamisch…. De arbeidsmarkt is ook dynamisch. De term flexwerker is danwel ingeburgerd, maar de term ‘Dynaworker’ zou veel beter op zijn plaats zijn.

Bedrijven nemen dus steeds vaker medewerkers in dienst om dynamisch ingezet te worden binnen die onderneming. Er zijn medewerkers die een vaste opdracht hebben, maar er zijn ook vaste medewerkers die een variabele opdracht hebben en ingezet worden voor wisselende werkzaamheden op wisselende projecten. Juist daarom is The PMO Company bij uitstek een onderneming die geïntereseeerd is in de dynamiek van staffing.

Wessel van Alphen: “Veel werkenden zijn zich hiervan bewust en kiezen er weloverwogen voor om als Dynaworker aan de slag te gaan. Hetzij in vaste loondienst bij één onderneming, hetzij in dienst van een detacheringsbedrijf of als zelfstandige werkend via een staffingorganisatie. Staffing is optimale dynamiek, want staffing is de oplossing voor die bedrijven die hun bedrijvigheid koesteren, zelf geen Dynaworkers in dienst hebben en/of tijdelijke uitbreiding zoeken voor hun eigen Dynateam.”

Het moet toch mogelijk zijn een manier te bedenken waarbij freelancen – buiten loondienstverband werken – heel goed mogelijk is? Bij The PMO Company doen we dit al door met associates te werken die fiscaal zelfstandig zijn, maar geïntegreerd in het team opereren. Daardoor ontstaat er binding die doorwerkt naar de opdrachtgever. Maar belangrijk daarbij is dat de fiscale gevolgen beperkt worden.

Wessel: “Ik kan mij voorstellen dat naarmate een individu langer bij één opdrachtgever werkt de zelfstandigenaftrek langzaam maar zeker afneemt om te grote financiële verschillen te voorkomen. Maar dan nog moet het geen verplichting zijn om in vaste dienst te treden bij de opdrachtgever. Laat opdrachtgevers cq. werkgevers maar hun best doen om mensen aan hen te binden!”

Wessel van Alphen is nu namens de Staffing Groep in gesprek met het Ministerie van Financiën. Hij ziet enorme voordelen voor Zelfstandige Professionals en voor hun opdrachtgevers om als Dynaworkers samen te werken binnen een Dynacenter. Met specifieke fiscale maatregelen kan een impuls gegeven worden aan het creëren van een dynamische omgeving waarin opdrachtgevers en ondernemers gezamenlijk het beste kunnen halen uit de professionals.

Wessel van Alphen: “Wat kan bedrijvigheid mooi zijn, als je maar durft te veranderen. Verandering is leven, Panta Rhei, zoals Heraclitus ooit zei. Alles verandert altijd. Geef innovatie een kans, geef keuzevrijheid een kans, geef economische groei een kans. Erken de Dynaworker.”

The PMO Company ondersteunt die gedachte van harte en vult daarom samen met haar medewerkers en opdrachtgevers deze wijze van werken op creatieve wijze in. Eén geïntegreerd team van Dynaworkers die wisselend ingezet worden bij verschillende opdrachtgevers.

 

Gerard van Lier, PMP is vanaf 2009 managing partner bij The PMO Company. Zijn loopbaan startte hij in productontwikkeling voor glasvezeltechnologie bij een internationaal telecommunicatiebedrijf waarna hij vanaf 1994 actief is in projecten voor telecommunicatie en informatietechnologie. Hij specialist in corporate Programma en Portfolio Management. Een brede en internationale ervaring en de uitgebreide kennis van project- en portfolio management technieken zijn de basis voor succesvolle implementaties van organisatie- en projectbesturing in multiculturele omgevingen.

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

X
X