English…

Dit spel heeft als doel om pragmatische PM technieken in de dagelijkse werkzaamheden van zowel project- als operationele teamleden.

De wereld van projectmanagement is verdeeld in twee hoofdstromen van methodologie: PMI’s PMBoK en OGC’s PRINCE2.Onafhankelijk van deze twee zeer goed gedocumenteerde en wereldwijd geaccepteerde methodologiën, afgeleide werkwijzen zien met regelmaat het licht: Agile Project Management, Lean Project Management, PRINCE2-light, etc. Maar de essentie, het fundament van projectmanagement, blijft vaak hetzelfde in iedere methode: het managen van taken om een projectproduct op te leveren.

leanpm_game1In twee sessies nemen de deelnemers kennis van de verschillen tussen de methodologiën, begrijpen waarom en wanneer fasering van projecten nuttig is en leren hoe zij beter kunnen anticiperen en plannen op risico’s.

Een project casus zorgt er voor dat de deelnemers in groepen kunnen werken aan het berekenen van de business case, het planning van resources, tijd en kosten, en laat zien wat er gebeurt als resources schaars zijn en issues zich openbaren…

DEZE ELEMENTEN ZIJN HET FUNDAMENT ONDER ONZE AANPAK

LeanPM-1
Breakdown van het product/project in deliverables die gemanaged en gevalideerd kunnen worden, en de definitie van werkpakketten die daarvoor moeten worden uitgevoeerd.

LeanPM-2
Het identificeren van de stakeholders die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de werkpakketten en het identificeeren van hen die de resultaten van de deliverables moeten valideren.

LeanPM-3
Het schatten van effort, duur en kosten van werkpakketten, het schedulen daarvan en het verkrijgen van commitment voor uitvoering.

LeanPM-4
Controle op de uitvoering en het helder communiceren met stakeholders over voortgang, afwijkingen van het plan en risico’s.

Ieder project is verschillend, en daarom heeft het ene meer focus nodig op scope en schedule, terwijl het andere meer focus nodig heeft op kosten. Maar door alle elementen zoals hierboven genoemd toe te passen, krijgen teams toegang tot een werkwijze dat hen helpt beter en sneller te communiceren en samen te werken.

Duur: 2 dagen
Groepgrootte: 8-12
Locatie: In-company of extern
Prijs: vanaf € 395,- per deelnemer (excl. locatie en/of catering, incl. materiaal)

Start typing and press Enter to search

X
X